Bescherm jezelf tegen virtuele bedreigingen

Geplaats door admin op 20 augustus 2014 om 00:16 Both comments and pings are currently closed.

Tips voor veilig internetten.
Vanuit huis werken en £ 500 per week verdienen aan commissie. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Oplichters geven gestolen geld aan nietsvermoedende mensen die het via de elektronische betaling terugstorten naar de dieven. Jouw onderdeel van dit werk is het witwassen van geld. Let op! Hier is een kopie uit een recente scam waarbij mensen zogenaamd een baan aan wordt geboden maar in werkelijkheid worden hun rekening gebruikt om geld van gestolen goederen door te sturen

“Dear [My Full Name],

We we would like to offer position of Administrative Assistant at our company. Please, find more information
about us and this position below.

KDL is a leading distributor of finest designer goods. Currently it is one of the most important specializing in online sales. With more than 5 years of experience in the designer goods industry. We offer a continuous renovation in our collections, following the latest trends in each country and season, thus satisfying the demand of clients. We always keep in mind that prices are an important factor when it comes to sales.

We are looking for a responsible person in Australia who will be ready to incur all necessary activities. Our candidate should be highly motivated. We believe that the experience is not the most important thing. The key to success is a fresh look and bold ideas!

The main duties of Administrative Assistant:

– Helping Entity’s Sales Department as a special projects support
– Data entry and other functions as specified in the instruction
– Running reports for all completed deals and wire transfers
– Providing overall administrative maintenance such as making of letters, processing purchase orders and
transaction reports etc.
– Emailing correspondence every day

Hours: Full-time or part-time schedule possible. Your schedule can be irregular. For a part time variant –
you will spend 3 hours per day average, from Monday to Friday.

Salary: Essential pay for a part time job is 580AUD on a weekly basis plus 5 commission. Full-time job pay is 970AUD on a weekly basis plus commission.

You will be on Probation period for your first month.

I’m sending you Application Form and short presentation of KDL(you can find it attached to this email). You can find full job description in the brochure(pages: 5,6,7). Please read it carefully, complete and send it back to me via email or by fax +1-832-215-1065. If you have any questions, please feel free to ask.

Thank you,
Amber Daniels“

Bedenk een goed wachtwoord
Veel email adressen en websites worden gehackt door een zogenoemde Brut force attack. De software van de hacker probeert simpelweg de inlog gegevens te raden met veel voorkomende wachtwoorden zo als: computer, internet, bas1987, iloveyou, computerscherm, etc.  Kies daarom altijd een wachtwoord met speciale tekens !?# en letters, cijfers en hoofdletters.

Splits je e-mails
In plaats van het koppelen van Facebook, Twitter, nieuwsgroepen, forums, winkelen en bank-sites aan één ​​e-mailadres, verspreid het liever over meerdere adressen. Maak een wachtwoord voor sociale activiteiten en een wachtwoord voor financiële zaken. Je sociale-mailadres zal meer aandacht trekken dan je zakelijke adres. Als het eerste adres wordt gehackt, zal dit niet zo schrikbarend zijn als het verliezen van de controle over je financiële adres.

Wees voorzichtig op de openbare netwerken
Gebruik nooit, onder geen enkele omstandigheid, een openbaar netwerk voor financiële transacties. Stuur alleen je persoonlijke en financiële gegevens over een netwerk dat je zelf hebt ingesteld of waarvan je weet dat het veilig is. Wie weet wat voor verschrikkingen er op de loer liggen op de harde schijf van dat internet café, of ergens tussen deze en haar internettoegangspunt? Hackers zijn ook bekend met het opzetten van netwerken voor laptops met namen als ‘Free Internet Access’ in hotels. Ze laten je internetverkeer passeren en stelen elke sappig details terwijl je typt.

Dubieuze winkel
Door het maken van online-winkels die er geweldig betrouwbaar uitzien, officieel en veilig, hopen online-criminelen ons te misleiden en zodat we de creditcardgegevens doorgeven. Onechte winkel-sites, zoals veel online-criminaliteit, vertrouwen op social engineering. Er zijn echter enkele tekenen die je kunnen helpen om een dubieuze winkel te herkennen. Ten eerste, vermijd sites die vragen om contant geld, cheques of alleen virtuele contante betalingen – doe alleen zaken met sites die creditcards accepteren of ideal. Zorg vervolgens dat de winkel een fysiek adres heeft.

Wees op je hoede met Facebook
Er zijn twee belangrijke factoren voor beveiliging de van sociale netwerken – de technische factor en de menselijke factor. Technische beveiliging gaat over het correct opzetten van je profiel – je favoriete site zal uitleggen hoe, dus volg hiervoor de richtlijnen. De andere factor is het menselijke aspect veiligheid en een oude bekende namelijk social engineering.

Geen hoeveelheid instellingen en checkboxes kunnen voorkomen dat je als gebruiker vrijwillig met de slechteriken in zee gaat en dit is waar ze op hopen. Er is een eenvoudige regel die je kunt volgen: doe niets of zeg niets online wat je in het echte leven ook niet zou doen.

Nep goederen
Een veel voorkomende online scam is om goederen ‘als’ een topmerk te verkopen. Je nieuwe horloge kan eruit zien als een Rolex voor zover het tikt, maar daar is ook alles mee gezegd.

Valse beveiligingsexperts bellen nietsvermoedende pc-eigenaars op en beweren dat ze een virus op hun harde schijf hebben gevonden. Het enige wat je moet doen is een vergoeding betalen en ze zullen dat nare ding op afstand verwijderen.

In werkelijkheid werken de oplichters gewoon via lijsten met telefoonnummers en planten de zaden van angst en vervolgens oogsten ze bakken met contant geld.

Ditch IE6
Als je nog steeds Internet Explorer 6 gebruikt, schaam je dan. Niet alleen ben je waarschijnlijk steeds minder op het internet – Google en YouTube zijn inmiddels gestopt met het ondersteunen van de verouderde browser – maar het zit ook vol met beveiligingsfouten. Doe jezelf een plezier en download een nieuwere browser.

Controleer de firewall logs
Firewalls houden logs bij van het verkeer dat ze hebben afgewezen. Controleer deze en zoeken naar patronen – misschien probeert een bepaald IP-adres te pingen op uw netwerk of een bepaalde poort van uw instelling wordt overladen met veel verkeer. Dit soort dingen kan een virale infectie suggereren.

Stop overbodig diensten
Hoe meer software en diensten je draait, hoe groter het risico dat je zou kunnen worden aangetast. Wees meedogenloos – verwijder toepassingen en diensten die je niet gebruikt, schakel deze liever uit. Dit zal het aantal manieren in uw zoekmachine die beschikbaar zijn voor hackers verminderen.

Wees voorzichtig
Als het delen van bestanden moet gebeuren, doe dat dan met de grootst zorg voor de beveiliging. Wanneer je een bestand hebt gedownload, isoleer het en, indien mogelijk, en doe de uitvoering vanuit een virtuele omgeving om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de rest van je computeromgeving gewaarborgd blijft.

Software-update
Windows en de meeste grote apps zijn blij om zichzelf automatisch bij te werken, maar je moet nog steeds handmatig hun aanpassingssystemen draaien om ervoor te zorgen dat ze blijven werken. Voor kleinere apps kan nodig om deze handmatig te updaten, vergeet dit niet.

Voer uw eigen URL’s in
Klik nooit op links van URL’s die naar je gemaild zijn. Als je er toch heen wilt Google de site eerst eens om te kijken of er ook berichten naar boven komen die niet helemaal pluis zijn.

Tags: , ,

Reacties zijn uitgeschakeld bij dit bericht.